Om BEEhappy


Om oss, vad vi erbjuder och varför


Hur allt började


Jag vet faktiskt inte vad som hände först. Det var snarare några pusselbitar som låg framför mig och väntade på att sättas ihop: en influensa, en film på youtube och en tågresa.


En vinter för tre, fyra sedan, jag ligger i soffan, nedbäddad i influensa. Jag vet inte hur det kommer sig, men plötsligt följer jag ett helt biodlingsår på en youtube-kanal.  Sedan, eller kanske innan, tuffar ett tåg mot Stockholm med mig ombord.  Jag bläddar i ett magasin, läser om urban biodling och när jag ser kuporna på stadens tak spritter jag till av glädje.


Kontrasterna berör mig. Det andas framtidstro!  Biodlingen som en slags motståndsrörelse, för en grönskade stad , en länk mellan människa, natur och små lurviga djur.


Ett par år senare anmäler jag mig till kurs i biodling. Efter tre skopor tvivel och sju goda val, så knådas idéerna och BEEhappy uppstår. 


Inom kort öppnar jag upp en blogg där du kan följa den fortsatta resan. 


/Anna-Karin 

Vad vi erbjuder


BEEhappy förenklar för företag, organisationer, föreningar och privatpersoner att främja biologisk mångfald och hållbar miljö. Våra tjänster är framför allt abonnemang av bikupor och andelsbiodlingar. I nästa steg kommer vi även att erbjuda andra tjänster och produkter som kopplar an till hållbarhet och goda val.


I samverkan med våra gröna vänner tar vi fram helhetslösningar för att skapa gröna miljöer på både tak och mark. Alltid med hållbarhet i fokus. Mer surr i staden Sundsvall


År 2021 firar Sundsvall 400 år. Vår målbild kopplar an till det: 2021 är också året då det finns 40 bikupor i de centrala delarna av staden som bokstavligen kommer att surra och blomstra. 


Det finns ett uttalat mål om att vår stad ska nå utmärkelsen Årets stadskärna 2021. Och visst kan bikuporna bidra till det? Hållbarhet


BEEhappy har ett helhetstänk när det gäller naturen och samhället. Vi är alla en del av ekosystemet där växter, djur och människor samverkar. Därför 
strävar vi alltid efter att välja det bästa alternativet när det gäller olika val vi ställs inför: transporter, produkter m m. 


Skötsel och omsorg av bisamhället utförs enligt ekologiska principer. 

#BEEHAPPY.SE


Se fler bilder från
oss och våra vänner

© 2019 Copyright BEEhappy. All Rights Reserved.