Om mig

Om mig


Välkommen till BEEhappy och det jag vill erbjuda!Jag som står bakom BEEhappy heter Anna-Karin Johansson. Våren 2011 kom flyttlasset till Sundsvall tillsammans med min man Joakim och katten Nelson. Så smånigom köpte vi en tomt på Alnö och hösten 2012 påbörjades bygget av vårt hus, som vi ritat själva. Nåja, själva ritandet gjordes mest av min man för jag är ingen fena på ritprogrammet. Det var en fantastiskt kul och kreativ resa att skapa sitt hem tillsammans, från ett blankt skisspappper till att sätta nyckeln i dörren och flytta in.


Jag har alltid älskat att arbeta utomhus, med stenar, buskar och träd. Biodling kom in senare i mitt liv. Det måste ha varit hösten 2016, då jag reste med tåget söderut och läste en artikel om urban biodling i Kupé, tågtidningen. Det jag läste berörde mig. Omrörde mig. Ett par månader senare låg jag däckad i influensa och såg många, långa filmer om biodling. Plötsligt hade jag anmält mig till en kurs i biodling. Där och då fanns inte BEEhappy i min tankevärld. 


I grunden är jag utbildad gymnasielärare, och sedan blev det projektledning och strategiskt arbete inom HR. Oavsett vad jag har jobbat med så har schysst värdegrund, jämställdhet och hållbarhet varit ledorden. Nyfikenhet och längtan efter att arbeta mer utomhus fick mig att ta ytterligare ett kliv i arbetslivet. 


BEEhappy! Våren 2019 knådades idén och företagsnamnet var inte självklart. Lät det för flummigt? Nixpix. När jag smakat på ordet så blev det bara godare och godare och vem tusan vill inte vara happy? Det kändes rätt. Det är tydligt att människor jag träffar blir glada av ordet och någon sa att det fick hen att känna framtidstro. Ord bär på betydelser och tydligen också förhoppningar. 


Målet med BEEhappy är att erbjuda ekosystemtjänster som främjar hållbarhet för kunder och samverkspartners, för närsamhället och för mig själv och min familj. Idag erbjuds andelsbiodling och abonnemang av bikupor och planer finns på fler tjänster och produkter.

Det finns tre små människor som spelar en avgörande roll i att BEEhappy kom till: Ebbe, Elsa och Aron. Mina barnbarn och alla andra barn är framtiden.  Jag tror att vi alla gör vad vi har möjlighet att göra, för att främja så goda förutsättningar som möjligt för kommande generationer. Alla kan göra något. Nyckelordet för BEEhappy är hållbarhet. Min verksamheten knyter an till de globala hållbarhetsmålen, i synnerhet målen om ekosystem och biologisk mångfald [mål 15] och hållbara städer och samhällen [11]. 


Vill du samverka? Jag ser fram emot att höra ifrån dig! 


Anna-Karin 


070-283 48 55
annakarin[at]beehappy.se