Bisamhällen

Dags att skaffa egna bin? 


BEEhappy erbjuder övervintrade samhällen och avläggare, s k konstsvärmar. Vi uppskattar att du förbokar i god tid, så att vi hinner planera för leveranserna på ett bra sätt. 

När din beställning är tillgänglig bekräftas den via mejl eller sms. I samband med det kommer du att debiteras en reservationsavgift à 500 kr. Den ska då betalas omgående för att visa och säkerställa att din beställning är seriös. Reservationsavgiften har du tillgodo när resten av beloppet ska betalas. Om BEEhappy inte kan fullfölja beställningen så får du såklart dina 500 kr tillbaka.


Bisamhällena hämtas på Alnö, efter överenskommelse med dig. Tveka inte att ta kontakt ifall du har några frågor. 

Övervintrat samhälle

Övervintrat samhälle/Produktionsamhälle


20 ramar LN med fjolårets buckfastdrottning. Minst 10 ramar med bin, yngel och ägg. 5-6 ramar med foder och resten mellanväggar. Bisamhället är redo att producera honung samma år.


Jag återkopplar till dig när jag gjort en ordentlig vårgenomgång för att säkerställa att bisamhället och drottningen kommit igång. Övervintrat samhälle i början/mitten av maj - beroende på hur bisamhället utvecklats och vädrets makter. 


Bisamhället hämtas kvällstid på Alnö, efter överenskommelse med dig. OBS. Medtag egen botten, tak och spännrem. 


Kostnad 3 900 kr inkl moms.

Välkommen att förboka här. 

Avläggare

Avläggare/Konstsvärm

En klok start för dig som är nybörjare. Under första säsongen kan du följa hur bisamhället växer och utvecklas. Bisamhället producerar honung året därpå.


6 ramar LN med årets buckfastdrottning, 3-4 ramar med ägg/yngel och bin, 2-3 med foder och pollen.


Det säljs i en avläggarlåda av vaxad wellpapp, tålig för väder och vind. Du får med dig fler bin eftersom vi slipper störa både dem och drottning vid leveransen.  Du kan sedan flytta över bisamhället till den egna kupan där hemma i lugn och ro. Wellpapplådan kan du återbruka själv eller lämna till miljöstationen. 


Avläggaren är klar för hämtning efter midsommar.  Den hämtas på Alnö, kvällstid, efter överenskommelse med dig.


Kostnad 2 300 kr inkl moms.Välkommen att förboka här.